GDPR

TEMA. På temasidene er Vox Publicas egen dekning supplert med innhold som hentes automatisk fra diverse tilgjengelige kilder.

    Fra SNL

  • Personvernforordningen

    Personvernforordningen er en forordning som har som formål å sørge for en god beskyttelse av personopplysninger, samtidig som personopplysninger skal kunne utveksles fritt innenfor EU-/EØS-området. Personvernforordningen ble vedtatt av Europaparlamentet og Rådet i EU 27. april 2016. Den trådte i kraft i EU og i alle EUs medlemsland 25. mai 2018, og i Norge 20.

  • personvern

    Personvern er en samlebetegnelse for rettsregler som særlig tar sikte på vern for individet. Oftest forstår man ved personvern bare regler som skal hindre misbruk av personopplysninger, men i videre forstand omfatter personvern også slike regler som verner den legemlige integritet, for eksempel Grunnlovens § 94 om at frihetsberøvelse ikke kan skje uten hjemmel i lov..

    Fra wikipedia

  • 2018

    2018 (MMXVIII) i den gregorianske kalenderen var et normalår som begynte på en mandag.

  • Personopplysningsloven

    Lov om behandling av personopplysninger (kortnavn: personopplysningsloven) er en norsk lov som utgjør den viktigste rettskilden innen beskyttelse av personvern.

  • Personvernforordningen

    Personvernforordningen (Forordning 2016/679, på engelsk General Data Protection Regulation, forkortet GDPR) er en forordning som skal styrke og harmonisere personvernet ved behandling av personopplysninger i Den europeiske union (EU).