Venstres medietalskvinne Ellen Trane Nørby sier til politiken.dk:
Fritstående internetmedier skal også kunne støttes. Så undgår vi det meget skæve konkurrenceforhold, vi har i dag, hvor aviserne får støtte, mens enkeltstående internetmedier ikke får noget. Det er vi nødt til at forholde os til nu, hvor dagbladene ikke bare er aviser, men mediehuse med nyhedsportaler på nettet.
Dette er også i tråd med Venstres medieutspill (pdf) som kom i februar i år. Et av hovedpunktene i utspillet var at innhold er viktigere enn plattform, og partiet skrev i sitt forslag at støtten må endres slik at den også kan komme digitale medier til gode.
Socialdemokraterne er enige med Venstre i at nettmedier må få støtte. Mogens Jensen, partiets medietalsmann, uttaler til politiken.dk at “støtten skal afspeile hele mediebilledet og ikke kun holde fast i de gamle strukturer hvor dagbladene agerede alene på markedet”. I april kom også Socialdemokraterne, sammen med Socialistisk Folkeparti og Det Radikale Venstre med et medieutspill som slo fast at mediestøtten i fremtiden i større grad skal være plattformuavhengig.
Forhandlingene rundt støtte til nettmedier vil foregå til høsten, som en del av forhandlingene om det danske statsbudsjettet. Tanken er at potten som i dag gir støtte til trykte medier i fremtiden også skal kunne gi støtte til nettmedier.
Kritiserer medieforlik
Venstre og De Konservative inngikk nylig et medieforlik (pdf) med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Dette forliket omhandlet først og fremst tradisjonell radio og fjernsyn, og har blitt kritisert for ikke å ta hensyn til nye digitale medier. Journalist Samuel Rachlin kalte i et innlegg i Berlingske Tidende medieforliket for ”de gamle mediers forlig”, og etterlyste politisk vilje til fremtidsrettet satsing.