Monstermaster!

Om Hardanger-saken, og om hvordan en liten gruppe engasjerte folk kan få noe lite til å bli noe veldig stort.

Tre politi­menn har tatt tak i en ung jente, og de bær­er henne. En på hver av armene hennes, og en på bena. De skal ha henne ned fra en con­tain­er som hun har stilt seg opp på. Jen­ta har sitt fineste plagg på, bunaden sin. Ansik­tet er innbitt. Hun stir­rer ut i luften, bort fra poli­ti­folkene. Hun strit­ter ikke imot, og stemnin­gen i bildet er nesten rolig. Nede på bakken står det fire uni­formerte til og ven­ter. Bak­grun­nen er grønn og frisk, norsk natur. Gule skilt med «Hardan­ger in dan­ger» er plassert på den grå con­taineren det hele finner sted på.

Hardanger

(Foto: Arne Hof­set, Bergens Tidende).

I disse dager er det mange sinn i kok på grunn av det plan­lagte fjord­de­poni­et i Førde­fjor­den. Men for fem år siden var det en annen lokal miljøsak som sat­te nasjon­al dag­sor­den. I den siste episo­den av Mediesam­funn kan du høre om Hardan­ger-sak­en via Erik Knud­sen, som arbei­det for Bevar Hardan­ger, og Trygve Svens­son — som møtte sak­en i andre enden da han arbei­det for Arbeiderpartiet.

Lytt til hele episo­den under:

capture_4

TEMA

R

etorikk

104 ARTIKLER FRA VOX PUBLICA

FLERE KILDER - FAKTA - KONTEKST

INGEN KOMMENTARER

Kommentarfeltet til denne artikkelen er nå stengt. Ta kontakt med redaksjonen dersom du har synspunkter på artikkelen.

til toppen