Den tidligere fengselsinspektøren Ole Johan Sivertsen angrer på at han sa ifra om de kritikkverdige forholdene i Oslo fengsel. Nå sitter han tilbake med et ødelagt yrkesliv, økonomisk ruinert og dyrekjøpt erfaring om hvordan varslervernet ikke fungerer. Han gikk til sak mot det han opplevde som sanksjoner fra arbeidsgiveren etter varslingen, da ansvar og oppgaver ble fjernet fra ham. Sivertsen tapte sin sak i tingretten og lagmannsretten, og sitter tilbake med 1,2 millioner kroner i gjeld. Retten fant det ikke bevist at degraderingen skyldtes varslingen. Det han varslet om har fremdeles ikke fått noen konsekvenser.
Anmeld saken til politiet, kun hvis du tåler å anmelde din arbeidsgiver. Det er betydelig risiko for at din karriere i det firmaet er over. Anmelder du, vil du sannsynligvis ikke sitte med nok dokumentasjon og saken blir henlagt. Det er en vanskelig situasjon. Det er varsleren som ofte blir taperen.
Sivertsen var leder i Oslo fengsel da han sa i fra om økonomiske misforhold i fengselet. Anklagene var harde og dreide seg om utbetaling av lønn uten hjemmel, privatbruk av tjenestebil og fabrikkering av bevis, skriver VG. Pål Stenstad varslet om kritikkverdige forhold til Norweld, og deler Sivertsens syn på varslervernet i Arbeidsmiljøloven:
Lovverket har ikke rot i virkeligheten i det hele tatt. Det er kun fint på papiret. Uten et varslertilsyn blir det umulig å si fra. Det er kun én taper i disse sakene og det er varsleren.
Stenstad og Sivertsen deltok med sine erfaringer på Norsk Presseforbunds Åpenhetstinget.