Hendelsene 22. juli definerte også Vox Publicas dagsorden. I månedene etter valgte vi å fokusere mest på ett aspekt: Ungdom og politikk. I en serie artikler har vi belyst hvordan demokratisk medborgerskap læres i skolen — og har pekt på muligheter for endring. Unge politikere har fortalt om sine erfaringer fra politisk arbeid, blant annet skolevalg. Og vi har tatt opp spørsmålet om hva 22. juli vil gjøre med ungdoms engasjement.
Hva skjer med samfunnsdebatten etter 22. juli? Også dette spørsmålet har vi nærmet oss, blant annet med en grundig gjennomgang av argumentene for og mot anonyme ytringer på nettet.
1. januar 2012 overtok Leif Ove Larsen for Dag Elgesem som ansvarlig redaktør for Vox Publica. I året som kommer vil vi fortsette den redaksjonelle satsingen på ytringsfrihet på nettet. Institutt for informasjons- og medievitenskap (vår utgiver) skal gjennomføre et prosjekt om nettavisenes debattpraksis, og materiale fra dette vil bli presentert i Vox Publica.
Vi viderefører satsingen på bloggformatet, og har et par nye prosjekter på beddingen. Og så har vi konkrete planer om en redesign av nettmagasinet, to og et halvt år siden forrige relansering. Følg med!
De fem mest leste artiklene i 2011
Adecco-ligaen — kampen om sannheten, av Pål Hivand (Ad:varsel-bloggen).
“Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet. Men aldri naivitet.” Jens Stoltenbergs tale i Oslo Domkirke 24. juli.
Mediestøtte uten kvalitetskrav, av Terje Angelshaug.
Statsministerens nyttårstale 2011, av Jens E. Kjeldsen (Retorikkbloggen).
Jordskjelv i Japan: Data og kartvisninger, av Olav A. Øvrebø (Fakta først-bloggen).
Slik fant lesere fram til Vox Publica i 2011
- 43 prosent kom via søkemotorer
- 35 prosent kom via lenker på andre nettsteder
- 19 prosent kom direkte til nettstedet
Dette høres bra ut! Jeg ble nysgjerrig på arbeidet dere skal gjøre med nettavisenes debattpraksis, kan du fortelle litt mer om det?