Nyhetsbrev uke 22
Kvalitetskriterier for journalistikk, pressefotoets nye estetikk — og en prisvinner med røtter i Vox Publica.
Kvalitetskriterier for journalistikk, pressefotoets nye estetikk — og en prisvinner med røtter i Vox Publica.
2013. Festivalsesongen er rett rundt hjørnet. Ukespassene selges som varmt hvetebrød, og i den forbindelse sitter undertegnede og funderer på om, og i så fall hvilken festival som skal bli den heldige utkårede dette året.
Journalistiske idealer formulert av bransjen selv spiller en viktig rolle, men publikums og kildenes kvalitetskriterier teller også.
Meningsmålingene presenterer velgernes dom med desimalpresisjon, og kommentariatet tolker flittig. Men hvor mye kan vi egentlig stole på meningsmålingene?
Instead of asking only if prize winning images are manipulated, we should also ask why they are changed to become the way they are.
Kun 27 prosent av befolkningen er positive til politisk reklame på fjernsyn i ny undersøkelse
Espen Andersen viser hvorfor programmering som journalistisk metode har gullalderen foran seg.
Mitt mål er å finne ut hvordan et dashbord for journalister bygget på stortingsdata bør se ut.
I forbindelse med stemmerettsjubileet, vil jeg trekke frem noen av de kvinnelige talerne i databasen som på ulike vis har vært aktive pådrivere vedrørende kvinners stilling og rettigheter. En av dem er Ragna Nielsen.
Stortingspolitikk, slektsgranskning, kulturminner og giftinformasjon blant vinnerne av norske apper basert på offentlige data.
Lokalavisenes nye konkurrent, “verdens rikeste land” i valgkampen, hvorfor vi må ta rosabloggerne alvorlig.
Politikere som roper om Norge som verdens rikeste land bør vite bedre — tror vi virkelig på at penger løser alle problemer?
Hvordan kan Høyesterett innenfor en kort tidsperiode komme til diametralt ulike resultater i saker med svært store likhetstrekk?
Hvorfor skal man ha forskere, studier og utdanninger i retorikk? Vi har jo allerede medievitenskap. Ja, men retorikk og medievitenskap er ikke det samme.